Patarimas pirkti spagečių puodus. Greitai paruoškite skanius makaronus Iš virtuvės sklinda šviežių pomidorų, žolelių ir alyvuogių aliejaus kvapas. Pomidorų padažas skaniam makaronų patiekalui ant viryklės tyliai kunkuliuoja, trūksta tik makaronų. Išvirti
Skaityti daugiau
Patarimas pirkti spagečių puodus. Greitai paruoškite skanius makaronus Iš virtuvės sklinda šviežių pomidorų, žolelių ir alyvuogių aliejaus kvapas. Pomidorų padažas skaniam makaronų patiekalui ant viryklės tyliai kunkuliuoja, trūksta tik makaronų. Išvirti al dente, jie turėtų būti patiekiami su padažu. Spagečių puodai ypač palengvina makaronų gaminimą. Šiame pirkimo vadove sužinosite, kokių skirtingų tipų spagečių puodai yra ir kam dar galite naudoti puodus savo virtuvėje.
Makaronų puodai iš įvairių medžiagų
Dauguma spagečių puodų yra pagaminti iš plonasienio nerūdijančio plieno, todėl yra lengvi, tinkami maistui, tinkami naudoti orkaitėje ir plaunami indaplovėje. Tačiau puodas iš aliuminio lydinio turi ir privalumų.
turinys
> Lengvai virti spagečius: tinkamas makaronų puodas
> Makaronų puodai iš skirtingų medžiagų
> Kuris spagečių puodas tinka jūsų buičiai?
> Išvada: makaronus galite virti ne tik spagečių puode Suskleisti
Spagečius virti paprasta: tinkamas puodas
Spagečių puodas yra aukštas ir turi didelę talpą, kad pašildytų pakankamai vandens makaronams gaminti. Svarbu pakankamai vandens, kitaip makaronai gali sulipti. Paprastai naudokite 1 litrą vandens kiekvienam 100 g makaronų. Be to, makaronų puodai dažniausiai projektuojami taip, kad vanduo negalėtų užvirti. Žinoma, jame galite virti ne tik spagečius, bet ir bet kokius makaronus.
Integruotas sietelis ypač praktiškas spagečių puodams. Taip makaronai neprilips prie puodo dugno. Kai makaronai bus paruošti, tiesiog išimkite sietelį ir nupilkite vandenį, išskyrus nedidelę likutį. Jei sietelį vėl įdėsite į puodą su makaronais ir uždėsite dangtį, spagečiai, penne ar makaronai išliks šilti iki patiekimo.
Patarimas: virimo metu makaronus kelis kartus stipriai išmaišykite. Taip išvengiama prilipimo ir išsaugomas krakmolas, kuris užtikrina, kad padažas gerai susijungs su spagečiais.
Papildomas patarimas: po paruoštu padažu padėkite kaušą makaronų virimo vandens. Jame ištirpęs makaronuose esantis krakmolas suteikia padažui ypač kreminę tekstūrą.
Nerūdijančio plieno spagečių puodai
Makaronų puodai labai dažnai gaminami iš nerūdijančio plieno. Vidinis sietas taip pat pagamintas iš stabilios ir patvarios medžiagos. Atkreipkite dėmesį į 18/10 nurodymą. Jame pateikiama informacija apie medžiagos savybes. Be chromo (18%), chromo-nikelio pliene taip pat yra nikelio (10%). Iš šios medžiagos pagaminti puodai yra nerūdijantys ir tinkami plauti indaplovėje. Kadangi nerūdijantis plienas greitai įkaista, vanduo puode pakankamai greitai įšyla, todėl sutaupysite ir laiko, ir energijos.
Puodus iš nerūdijančio plieno lengva prižiūrėti. Norėdami išvalyti, tiesiog įdėkite juos į indaplovę. Nenaudokite šveitimo pagalvėlių, kurios gali subraižyti paviršių. Kepimo milteliai puikiai tinka sunkiai pašalinamiems nešvarumams. Tiesiog supilkite pakelio turinį į valomą puodą, ištirpinkite trupučiu vandens ir trumpai pavirkite. Taip, pavyzdžiui, lengviau pašalinti įdegusias dalis.
Patarimas: norėdami efektyviai panaudoti puodo šilumą, virdami makaronus uždėkite puodo dangtį. Jei dangtis pagamintas iš stiklo, jums net nereikia jo nuimti, kad galėtumėte stebėti gaminimo eigą.
Lieti aliuminio spagečių puodai
Lietas aliuminis pasižymi geru šilumos laidumu. Štai kodėl galite greitai virti su makaronų puodu, pagamintu iš aliuminio, ir taip pat sutaupysite energijos. Puodų paviršiai yra specialiai sandarinami. Tai taip pat užtikrina, kad aliuminį būtų lengva valyti. Išvalykite puodą šiltu vandeniu, keliais purslais indų plovikliu ir minkšta šluoste arba kempine. Kai kuriuos puodus galima plauti net indaplovėje. Puodus taip pat galima dėti į orkaitę. Atkreipkite dėmesį į gamintojo pateiktą informaciją.
Kuris spagečių puodas tinka jūsų buičiai?
Įvairaus dizaino ir dydžių spagečių puodai atitinka specialius poreikius. Žemiau rasite savo namų ūkiui tinkamą puodą.
Pradedantiesiems ir kartais virėjams
Ypač pradedantiesiems virėjams retkarčiais nutinka taip, kad vanduo užverda. Tada krosnelę reikia kruopščiai išvalyti nuo pridegusio vandens. To galite išvengti su spagečių puodu. Paprastiems virėjams užtenka 4–5 litrų talpos puodo ir kainuoja apie 40 eurų.
Skirta daugiavaikėms šeimoms ir vakarėlių šeimininkams
Jei reguliariai verdate didesnius kiekius makaronų, pavyzdžiui, vaikų gimtadieniams ar keliems svečiams, naudokite maždaug 7 l talpos puodą. Tokį nerūdijančio plieno puodą galima įsigyti nuo 50 €.
Virtuvės profesionalams
Patyrę kulinarai, mėgstantys būti virtuvėje, šparagams virti dažnai naudoja didelį makaronų puodą. Kadangi puodas aukštas, daržoves jame galima virti stačias. Tiesiog suriškite šparagus į ryšulius ir sudėkite į verdantį vandenį.
Taip pat makaronų puode galite ruošti sriubas, mėsos, žuvies ar paukštienos patiekalus, troškinius. Ar norėtumėte konservuoti vaisius ar daržoves? Tai taip pat nėra problema. Dėl didelės talpos makaronų puode galite sterilizuoti net butelius ar stiklines.
Išvada: Makaronus galite virti ne tik spagečių puode
Makaronų patiekalai yra labai populiarūs. Spagečių puodai padės virti. Jie yra aukštesni už įprastus puodus ir yra su integruotu sieteliu. Taip po virimo makaronus lengva iškelti iš puodo ir nereikia papildomo sietelio. Dauguma puodų pagaminti iš lengvai prižiūrimo nerūdijančio plieno. gamyba