0 (5) 207 1111
Pirkinių krepšelis
0 €
0
Atidėta peržiūrai
0

Puodai mėsai

(42)
Mėsos puodų pirkimo patarimai. Didelės talpos visų rūšių sultingiems patiekalams. Rytoj jūsų namai bus pilni svečių, kurie norės su jumis švęsti jūsų gimtadienį. Jūsų planas yra jau sudarytas: Bus aštrus Vienos stiliaus sulčių guliašas –
Skaityti daugiau

Kepkite ir troškinkite mėsą ir kitus patiekalus
Jei sekmadienį ruošiamas burgundiškas kepsnys arba vakarėliui čili con carne, mėsos puodas yra kaip tik. Galite pašildyti ant kaitlentės, kad visas kepsnys apskrus. Tada leiskite patiekalui toliau troškinti puode ant sumažintos ugnies arba švelniai troškinkite. Su sandariai užsidengiančiu dangčiu puode išlaikoma tiek šiluma, tiek drėgmė, tiek gardūs skoniai.

Tačiau mėsos puoduose anaiptol ne tik mėsos patiekalai. Dėl aukštų sienelių – paprastai apie du trečdalius skersmens – šie vazonai turi didelę talpą. Dėl to jie tinka visiems patiekalams, ruošiamiems naudojant daug skysčių, pavyzdžiui, guliašui ir troškiniams, taip pat koldūnams ar makaronams.

Iš šių medžiagų siūlomi mėsos puodai
Gamintojai siūlo puodus iš skirtingų medžiagų, kurios turi skirtingas kepimo savybes. Sužinokite daugiau apie tai kitame skyriuje.

Nerūdijantis plienas
Nerūdijančio plieno puodai dažnai sutinkami profesionaliose virtuvėse dėl jų nesuardančio paviršiaus ir tuo pačiu elegantiškos išvaizdos. Poliruotas arba matinis nerūdijantis plienas ne tik atrodo kokybiškai, bet ir atsparus smūgiams, lengvai prižiūrimas ir nerūdijantis. Tačiau kadangi nerūdijantis plienas yra gana prastas šilumos laidininkas, iš šios medžiagos pagaminti puodai dažnai gaminami su aliuminio arba vario pagrindu. Naudojant vadinamąjį daugiasluoksnį, visa puodo šerdis – t.y. dugnas ir sienelės – susideda iš šilumą laidžios medžiagos, tokios kaip aliuminis, kurią supa du nerūdijančio plieno sluoksniai. Tokiu būdu nerūdijančio plieno tvirtumas derinamas su geromis aliuminio ar vario šilumą kaupiančiomis savybėmis.

ketaus
Ketaus puodai ypač gerai kaupia šilumą ir lėtai, bet tolygiai perduoda šilumą iš dugno ir sienelių į ruošiamą maistą. Taip švelniai troškinate patiekalus su mažu šilumos kiekiu ir mažomis energijos sąnaudomis. Išsaugomas aromatas ir daug maistinių medžiagų. Kadangi ketaus puodus galima kaitinti iki aukštos temperatūros, sunkus puodas iš šios medžiagos taip pat yra pirmasis pasirinkimas mėsai apkepti.

išlietas aliuminis
Modeliai, pagaminti iš aliuminio lydinio, taip pat yra geri šilumos akumuliatoriai ir yra lengvai laikomi. Lieto aliuminio puodai padengti nepridegančia danga, kad maistas tiesiogiai nesiliestų su aliuminiu. Dėl to niekas nepridega ir neprilimpa, todėl kepant ir gaminant reikia labai mažai riebalų. Dengti aliuminio puodai taip pat neišskiria nikelio, todėl tinka ir alergiškiems žmonėms.

keraminė danga
Mėsos puodai su keramine danga pasižymi ne tik geromis nelimpančiomis savybėmis, jie tinka ir labai aukštai temperatūrai. Vidinė danga atspari karščiui iki 450°C. Tokiame puode galima net flambiruoti.

Tai yra svarbiausia perkant puodą
Norėdami užtikrinti, kad jūsų naujasis troškintuvas atitiktų visus jūsų reikalavimus, turėtumėte atkreipti ypatingą dėmesį į šias funkcijas.

apimtis
Mažiausi puodai yra 1,5 l talpos, to užtenka, pavyzdžiui, vienam ar dviem žmonėms virtai filė. 3–5 litrų tūrio puodus naudojate, jei prie jūsų pietų stalo sėdi trys–penki žmonės. Pavyzdžiui, jei norite paruošti chilli con carne vakarėliui, tikrai didelis, maždaug 8 litrų tūrio kepimo indas parodo savo pranašumus.

Forma
Mėsos puodai – dažniausiai – apvalūs. Kita vertus, ovalūs puodai yra tinkamas pasirinkimas pailgiems kepsniams, tokiems kaip virta filė ar kepsnys Burgundijoje, nes šie kepsnio gabalėliai turi pakankamai vietos ant pailgo pagrindo, neatsitrenkiant į puodo sieneles ir nereikia sukti kepsnio galų. kepsnys. Šparagus ar makaronų vyniotinį galite ruošti ir ovaliuose puoduose.

dangtelio tipas
Mėsos puodai visada tiekiami su atitinkamu puodo dangčiu. Svarbu, kad jis sėdėtų tvirtai ir tvirtai. Praktiškas stiklinis variantas, pro kurį galima stebėti virimo procesą puode. Taip nereikės karts nuo karto pakelti dangtį, karšti garai neišbėga ir patiekalas bus paruoštas greičiau.

valymas
Nelipnius puodus ypač lengva valyti, nes prie jų niekas nepridega ir neprilimpa. Tačiau valymui reikia minkštos kempinėlės, kuria nuo nepridegančios dangos, jos nesubraižant, būtų galima švelniai pašalinti maisto likučius. Priešingai, modeliai, pagaminti iš nerūdijančio plieno ir nedengtų ketaus puodų, yra nejautrūs indų plovimo kempinėms. Prie šių puodų nuo kepimo kažkas prilimpa, ką galima atlaisvinti kempinėle. Prieš skalaujant nerūdijančio plieno puodus pamirkykite keletą valandų.

Tinka indukcinėms viryklėms
Jei turite indukcinę viryklę, jums reikia tokio tipo viryklėms tinkamų indų. Indukcinių viryklių puodai gaminami iš feromagnetinės medžiagos arba turi iš atitinkamos medžiagos pagamintą pagrindą. Jei norite įsigyti mėsos puodą indukcinei viryklei, atkreipkite dėmesį į atitinkamą informaciją prekės aprašyme.

šaltos rankenos
Jei virimo metu puodas ir dangtis įkaisdavo, puodą greitai ir patogiai nukelti nuo viryklės dažnai nelengva. Štai kodėl kai kurie gamintojai savo puodus aprūpino šaltomis rankenomis. Šios rankenėlės pritvirtintos prie puodo korpuso taip, kad gaminant maistą neįkaistų. Tačiau dėl karštų garų, kurie susidaro gaminant, nusausinant patartina naudoti puodų laikiklius, net jei maistas yra šaltas.

Papildomos funkcijos
Jūsų mėsos puodas tampa daugiafunkciu puodu, jei pasirenkate modelį su sieteliu. Galite ne tik garinti, bet ir vienu metu gaminti du patiekalus, pavyzdžiui, bulves ir kotletus. Įdėklai dažnai taip pat gali būti naudojami kaip sietas arba apsauga nuo purslų.

Tinkamas puodas jūsų maisto ruošimui
Renkantis tinkamą troškintuvą, svarbiausia, kaip dažnai ir kiek žmonių reguliariai siūbuojate mediniu šaukštu.

Vienišiems ir kartais virėjams
Jei retai gaminate arba esate linkę patys ruošti mažesnius patiekalus, rekomenduojame maždaug 2 litrų tūrio lietinį aliuminio puodą su patvaria ir įbrėžimams atsparia nepridegančia danga. Netgi būdami pradedantysis galite jį naudoti kepsniams ir aromatiniams troškiniams gaminti, nes niekas nepridega, o indai puode gali pakankamai kieti. Iš lietaus aliuminio pagamintus troškinius galite įsigyti už 30–150 eurų.

Aistringiems virėjams
Jei mėgstate gaminti ir gaminti dažnai, nerūdijančio plieno puodas su aliuminio arba vario pagrindu yra tinkamas pasirinkimas. Su tokiu maždaug 5 l tūrio pavyzdžiu pasieksite ir minkštą jautienos kepsnį, ir sočią jautienos kepsnį su plutele. Matiniu arba poliruotu paviršiumi iš šios medžiagos pagamintas puodas tikrai traukia akį, jį taip pat galite naudoti kaip serviravimo puodą ant valgomojo stalo ar sekmadienio švediško stalo. Nerūdijančio plieno puodus galima įsigyti maždaug nuo 15 €, kokybiški ir dideli modeliai kainuoja iki 350 €.

Ambicingiems pomėgiams virėjams
Jei ne tik gerai gaminate ir mėgstate gaminti, bet ir daug eksperimentuojate bei ant stalo keliate įvairiausių patiekalų, kokybiškas ketaus troškinys yra vertas. Šie puodai stabiliai stovi ant viryklės, pasižymi dideliu šilumos kaupimo pajėgumu ir tolygiai atiduoda šilumą. Sunkūs ketaus dangčiai užsandarina puodą taip, kad išliks drėgmė ir skoniai. Kai jūsų patiekalas bus ant viryklės, jis gali baigti virti ir nereikia nuolat tikrinti skysčio lygio. Ketaus troškintuvų galite įsigyti už 40–150 eurų.

Išvada: ruoškite daug patiekalų su aukštais puodais
Nesvarbu, ar didelis, ar mažas, elegantiškai blizgantis ar spalvingas, tiek mėsai, tiek žiediniams kopūstams kepti – mėsos puodas gali tai padaryti. Jame pakankamai vietos paruošti guliašą, bulves ar daržoves visai grupei svečių. Priklausomai nuo naudojimo profilio, galimi šie produktai:

Jei gaminate tik retkarčiais, rekomenduojamas lietojo aliuminio modelis, kurio tūris yra apie 2 litrai. Tai reiškia, kad net pradedantieji gali gaminti guliašą ir kepsnius. Mėsos puodus iš aliuminio lydinio galima įsigyti nuo 30 iki 150 eurų.
Jei daug gaminate ir dažnai pas juos lankosi draugai ir šeimos nariai, nerūdijančio plieno versija, kurios tūris yra apie 5 l, yra jums tinkamas modelis. Šį variantą galima įsigyti nuo maždaug 15 €, kokybiško dizaino jie kainuoja iki 350 €.
Jei norite gaminti kaip profesionalas ir vertinate savo indų gaminimo savybes, ketaus puodas yra tinkamas pasirinkimas. Patvarių modelių, pasižyminčių labai geromis šiluminėmis savybėmis, galima įsigyti nuo 40 iki 150 eurų.
Į viršų