Klasikiniai virduliai su švilpuku
(16)
Elegantiškai ir stilingai užvirkite vandenį klasikiniu virduliu su švilpuku. Virtuvė kvepia geriausiu arbatos mišiniu ir medumi. Stalas padengtas porcelianiniais indais ir skanūs kepiniai paruošti. Dabar arbatai užplikyti tereikia verdančio vandens. Vandenį
Skaityti daugiau
Elegantiškai ir stilingai užvirkite vandenį klasikiniu virduliu su švilpuku. Virtuvė kvepia geriausiu arbatos mišiniu ir medumi. Stalas padengtas porcelianiniais indais ir skanūs kepiniai paruošti. Dabar arbatai užplikyti tereikia verdančio vandens. Vandenį ruošiate klasikiniame virdulyje – su lenkta rankena ir patraukliu dizainu, kuris dera su jūsų virtuvės baldais. Netrukus pasigirs švilpukas, kai vanduo katile užvirs ir bus paruoštas užpilti. Šiame pirkėjo vadove sužinosite, kokių tipų virduliai yra, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį renkantis medžiagą ir dizainą bei koks dizainas tinka jūsų gyvenimo stiliui.
Tradicinis vandens virimo būdas
Virduliai, dar žinomi kaip švilpiantys virduliai, sukuria jaukią atmosferą jūsų virtuvėje ir atsveria kasdienį stresą. Palyginti su dažniausiai labai funkcionalaus dizaino elektriniais virduliais, paprasti virduliai pasižymi patraukliu dizainu, suteikiančiu vizualinius akcentus jūsų virtuvėje. Galite rinktis iš itin blizgių nerūdijančio plieno paviršių, spalvotų emalio dangų ir įvairių dekoratyvinių motyvų. Nors jie atrodo kaip vienetiniai daiktai nuo senų laikų, šiandieniniai virduliai yra pagaminti iš šiuolaikinių medžiagų ir tikslios gaminimo technologijos. Daugiasluoksniai sumuštinių pagrindai užtikrina nuolatinį kontaktą su kaitlente. Katilai dažniausiai veikia ir ant efektyvių indukcinių kaitlenčių, todėl padeda sutaupyti laiko ir energijos kaitinant skysčius. Sumanūs atidarymo mechanizmai kasdienį virdulio naudojimą padaro ypač patogiu.
turinys
> Tradicinis vandens virimo būdas
> Į tai reikėtų atkreipti dėmesį perkant virdulį.
> Šis virdulys derės prie jūsų interjero stiliaus
> Jūsų virdulio priežiūra ir valymas
> Išvada: šildykite vandenį klasikiniuose induose
Suskleisti
Į tai reikėtų atkreipti dėmesį perkant virdulį.
Nors virdulys tarnauja tik vienam tikslui, turėtumėte žinoti, į kokius kriterijus atkreipti dėmesį perkant naują nedidelį virtuvės prietaisą.
talpa
Priklausomai nuo versijos, vandens virduliai talpina nuo 1 iki 3,4 l. Vienam namų ūkiui pakanka mažesnių modelių nuo 1 iki 1,5 litro. Jei dažnai planuojate arbatos ar kavos vakarėlį ramioje atmosferoje arba maitinate visą šeimą, rinkitės didelį virdulį, kurio tūris didesnis nei 2 l.
dydis
Virdulių skersmuo yra nuo 18 iki 25 cm. Prieš pirkdami įsitikinkite, kad virdulio dugnas yra kuo viename lygyje su jūsų kaitlente arba atitinkamomis žymomis ant stiklinės kaitlentės, nes didesnio ar mažesnio skersmens virduliai nesugeria energijos taip efektyviai kaip modeliai, kurie tiksliai tinka kaitlentei. . Priklausomai nuo formos ir talpos, katilas yra 15–25 cm aukščio.
Svoris
Sunkus virdulys užtikrina tinkamą kontaktą su kaitlente, todėl vanduo įkaista greičiau ir taupote energiją. Nuo 750 g iki 1,5 kg čia yra geros vertės. Visada atminkite, kad vanduo prisideda prie bendro virdulio svorio. 1 kg 3 l tūrio virdulys pusiau pripildytas sveria 2,5 kg, o pilnas – 4 kg. Todėl vyresnio amžiaus žmonėms ir vartotojams, turintiems jautrius sąnarius, rekomenduojamas lengvesnis modelis.
medžiaga
Dauguma turimų virdulių yra pagaminti iš labai tvirto nerūdijančio plieno, keli modeliai – iš aliuminio arba plieno lydinių. Taip pat yra keletas ketaus virdulių. 18/10 lydinys, kuriame, be plieno, yra 18 % chromo ir 10 % nikelio, įsitvirtino kaip standartas tarp nerūdijančio plieno virdulių, skirtų virtuvėms ir namų ūkiams. Šis santykis ypač efektyviai apsaugo plieną nuo korozijos, jį galima plauti indaplovėje ir užtikrina, kad paviršiai ilgai išliks blizgūs. Virduliai su spalvota apdaila yra arba dažomi, arba emaliuoti, pastarasis yra patvaresnis.
apatinė lėkštė
Virdulio apatinė plokštė dažniausiai yra pagaminta iš nerūdijančio plieno su aliuminio šerdimi, sumuštinėje. Tai greitai ir efektyviai sugeria šilumą iš viryklės, sutrumpina gaminimo laiką ir taupo energiją. Tačiau ne visos pagrindo plokštės yra tinkamos naudoti ant energiją taupančių indukcinių kaitlenčių. Todėl, jei turite tokią viryklę, prieš pirkdami virdulį atkreipkite dėmesį į atitinkamas pastabas gaminio informacijoje, pvz., „indukcija“ arba „tinka indukcijai“.
rankena
Didelė rankena iš plastiko, gumos ar silikono ne tik palengvina stiklainio nešiojimą, bet ir užtikrina, kad rankenos paviršius visada išliks gražus ir vėsus. Tačiau yra ir virdulių su rankena iš nerūdijančio plieno, kuri dažnai tvirtinama prie virdulio viršaus ir yra gana didelė, kad net ir verdant vandeniui virdulyje išliktų kuo vėsiau.
Patarimas: jei nesate tikri, ar jūsų svajonių virdulio rankenos išliks vėsios, galite saugiai žaisti su orkaitės pirštine.
snapelis
Beveik visi virduliai turi snapelio dangtelį, kad verdant susidarantys garai netrukdomi neišbėgtų. Kalbant apie dangtelį, yra didelių skirtumų: rankiniu būdu nuimant snapelį iš pradinio lygio virdulio ir atidedant jį į šalį, viršutinės serijos modeliai dažnai aprūpinti sudėtingais mechanizmais, leidžiančiais atidaryti ir uždaryti snapelį naudojant svirtį. ant rankenos.
Patarimas: jei norite, kad virdulys aiškiai girdimu švilpuku signalizuotų, kad vanduo verda, įsitikinkite, kad pylimo snapelis prekės aprašyme nurodytas kaip „fleita“ arba „švilpukas“.
dangtelis
Kalbant apie dangtį, reikėtų atkreipti dėmesį į pakankamai didelį skersmenį – didelė anga padeda lengviau pripildyti ir išvalyti virdulį. Didelis atstumas tarp rankenos ir dangčio taip pat palengvina jūsų naujojo virdulio naudojimą kasdien. Kai kurių stiklainių dangtelis turi temperatūros indikatorių. Toks modelis ypač tinka visiems, kurie mėgsta žaliąją arbatą, nes žaliosios arbatos negalima užpilti verdančiu vandeniu.
Šis virdulys derės prie jūsų interjero stiliaus
Renkantis savo naują virdulį, turėtumėte įsitikinti, kad jo dizainas dera su jūsų virtuvės stiliumi. Atitinkamai, pateikiamos šios rekomendacijos.
Šiuolaikiniai namų baldai
Šiuolaikinei virtuvei būdingas linijinis dizainas ir aiškios konstrukcijos, čia vyrauja aukštųjų technologijų prietaisai ir daugelis nerūdijančio plieno pritaikymų. Paprastas ir indukcijai tinkamas virdulys, kurio paviršius pagamintas iš blizgaus nerūdijančio plieno, ypač gerai įsikomponuoja šioje aplinkoje. Rankenos yra labiau linijinės formos nei apvalios ir išlenktos.
Gyvenate pirmame nuosavame bute, virtuvė gana maža, bet vis tiek gražiai įrengta? Tokiose jaunose virtuvėse dažnai dominuoja spalvingi elementai, prie jų puikiai dera ir spalvoti vandens virduliai. Galite rinktis iš dažytų ir emaliuotų virdulių. Be akį traukiančių signalinių spalvų, tokių kaip raudona, mėlyna ar oranžinė, Kessel galite įsigyti ir nostalgiškų pastelinių atspalvių, tokių kaip mėtų žalia arba smėlio spalvos.
Klasikinis
Kaimiškoje, klasikinėje virtuvėje su daugybe medinių dekoratyvinių elementų ir klasikiniais įmontuotais buitine technika tinka virduliai su gėlių dekoracijomis ar spalvotais ornamentais. Tokie tradicinio dizaino virduliai dažnai turi spalvingą, dekoro spalvą atitinkančią rankenėlę.
kaimiškas stilius
Kaimiško stiliaus virtuvė su daugybe medinių baldų simbolizuoja jaukumą. Čia iš emalio arba nerūdijančio plieno pagaminti indai su kreivomis ir neįprastomis formomis atsiranda savaime. Jeigu jums patinka neįprasta, galite naudoti ypač sferines formas ar, pavyzdžiui, laistytuvą primenančius vandens virdulius.
Jūsų virdulio priežiūra ir valymas
Kaip ir bet kurį buitinį prietaisą, taip pat svarbu reguliariai valyti vandens boilerius ir laikytis specialių priežiūros nurodymų.
Turėtumėte reguliariai pašalinti kalkių nuosėdas iš savo virdulio. Norėdami tai padaryti, į virdulį įlašinkite kelis lašus skysčio arba miltelių nukalkinimo priemonės: trumpai užvirinkite skystį ir palikite veikti kelias minutes.
Tada galite išskalauti virdulio vidų ir naudoti skudurėlį, kad greitai pašalintumėte atsilaisvinusius likučius.
Apie kitas kalkių šalinimo galimybes galite paskaityti atnaujintame vadove „Patarimai ir gudrybės: kaip nukalkinti virdulį“.
Būkite atsargūs, kad nešildytumėte virdulio be vandens. Vadinamojo sauso kepimo metu gali atsitikti taip, kad sumuštinių pagrinduose esančių skirtingų medžiagų ryšys gali nutrūkti.
Išvada: šildykite vandenį klasikiniuose induose
Atnaujinkite savo virtuvę klasikiniu vandens virduliu, kuris vizualiai primena močiutės virtuvę. Dėl modernių technologijų virdulio viduje galėsite patogiai ir ypač stilingai patiekti verdantį vandenį prie arbatos ar kavos, kurią patys išsivirėte. Ši santrauka parodo, kuris virdulys tinka jūsų virtuvei:
Šiuolaikinėje virtuvėje paprastas virdulys su blizgiu nerūdijančio plieno paviršiumi puikiai papildo aukštųjų technologijų prietaisų ir nerūdijančio plieno pritaikymo aplinką. Daugelis šių virdulių yra skirti indukcinėms viryklėms.
Jaunų žmonių virtuvėse erdvę lemia spalvoti elementai. Į šią aplinką tinka spalvotas virdulys, kuris yra lakuotas arba emaliuotas. Raudonos, mėlynos arba oranžinės spalvos garsūs modeliai yra ypač ryškūs.
Katilas su gėlių dekoracijomis ar spalvotais ornamentais puikiai atrodo klasikinėse virtuvėse. Rankenos dažnai derinamos prie švilpiančio virdulio spalvos.
Kaimo virtuvėje su medžio atspalviais ir žemiškomis spalvomis iš emalio arba nerūdijančio plieno pagaminti neįprastų formų, pavyzdžiui, stiprių išlinkimų, virduliai yra svarbiausia.