0 (5) 207 1111
Pirkinių krepšelis
0 €
0
Atidėta peržiūrai
0

Puodai su dangčiu troškinimui ir paskrudinimui

(127)
Puodai troškinimams ir sultingiems kepsniams. Norite paruošti makaronų troškinį su daržovėmis, bet troškinimiui puodas per mažas. Tai nėra jūsų puodo problema: didesni kiekiai taip pat telpa į ilgą ir platų indą. Dar praėjusį sekmadienį jame
Skaityti daugiau


Paruoškite didesnius maisto kiekius orkaitėje ir ant viryklės
Skrudintuvas yra ugniai atsparus puodas. Taip pat žinomas kaip troškintuvas, jis yra ypač tankus ir sunkus, todėl jį galima naudoti lanksčiai: skrudintuvai tinka ir viryklei, ir orkaitei. Paprastai jie turi didelę talpą, todėl juose galima paruošti didesnius maisto kiekius. Dėl plataus ir ilgo pagrindo indai greitai įkaista ir ilgai išlieka šilti. Galite juos sandariai uždaryti, kad kuo mažiau skysčio išgaruotų. Tai ypač tinka kepsniams ar daržovėms, kurios turėtų troškinti švelniai ir ilgai. Taip pat puodus galite naudoti lazanijai ar troškiniams ruošti orkaitėje. Paprastai jie turi dvi rankenas, kuriomis galite lengvai nunešti juos prie valgomojo stalo.

Medžiagos: įvairios galimybės
Skrudintuvai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų. Kiekvienas iš jų turi ypatingų savybių ir privalumų.

ketaus
Tolygus šilumos laidumas yra ketaus troškintuvų pranašumas. Kadangi ketus lėtai sugeria šilumą ir vėl ją išleidžia tolygiai, medžiaga puikiai tinka maistui kepti. Tinkamai prižiūrimi ketaus troškintuvai yra tvirti ir patvarūs. Pirmiausia juos reikia sudeginti, o vėliau reguliariai patepti aliejumi. Tada jie turi natūralią dangą. Kiti variantai iš vidaus ir išorės yra emaliuoti arba padengti keramine danga. Šiuos puodus turėtumėte išplauti rankomis ir gerai išdžiovinti.

išlietas aliuminis
Lieto aliuminio skrudintuvai greitai įkaista, nes viduje gerai praleidžiama šiluma. Jie dažnai padengiami keramine arba nepridegančia danga, kad turinys taip lengvai nesudegtų. Kitas privalumas yra tai, kad aliuminis yra lengvas ir nerūdija. Lieto aliuminio skrudintuvai švelniai valomi karštu vandeniu ir daugiau ploviklio nei įprastai.

Nerūdijantis plienas
Nerūdijančio plieno skrudintuvų atveju keptuvės dugnas pagamintas iš vario arba plieno, o tai užtikrina ypač aukštą šilumos laidumą ir saugojimą. Nerūdijančio plieno pranašumas yra tas, kad medžiagą lengva prižiūrėti. Pavyzdžiui, jį galima saugiai plauti indaplovėje neprarandant blizgesio.

Emalis ir Silargan
Emaliuojant ant pagrindo dedamas lengvai tirpstantis stiklas, pvz., ketaus ar plieno. Tolesnis emalio vystymasis vadinamas Silarganu. Iš šių medžiagų pagaminti skrudintuvai yra atsparūs karščiui ir gerai praleidžia šilumą. Dėl lygaus, tvirto paviršiaus šis indas tarnaus ilgai. Galite plauti indaplovėje, tačiau po kurio laiko jis gali tapti nuobodu. Abi medžiagos turi paviršių be nikelio ir ypač tinka alergiškiems žmonėms. Jie beveik neturi porų, todėl yra beskoniai. Taip pat galite juos naudoti ant indukcinės viryklės. Skirtingai nuo emalio, Silargan skrudintuvai yra atsparūs įbrėžimams. Dėl tamsaus paviršiaus kepsniai gerai paruduoja.

vario
Variniai skrudintuvai įkaista labai greitai ir visiškai. Su šiais variantais įkaista ne tik dugnas, bet ir visas puodas. Dėl to maistas kepamas tolygiai iš visų pusių. Ambicingi mėgėjai ir profesionalūs virėjai dažnai naudoja varinius skrudintuvus. Tačiau valymas atima daug laiko: jei norite, kad troškinys blizgėtų, turite jį reguliariai poliruoti.

keramika
Keraminiuose skrudintuvuose patiekalai troškina ypač lėtai savo sultyse. Tačiau šiuos variantus galite naudoti tik orkaitėje, o ne ant viryklės.

Į ką atkreipti dėmesį perkant ugniai atsparų puodą
Skrudintuvai skiriasi dydžiu, forma ir danga. Toliau pateikta apžvalga padės jums orientuotis.

tipai
Skrudintuvai gali būti stačiakampiai, ovalūs, kvadratiniai arba apvalūs. Atitinkamai, jie tinka įvairių rūšių patiekalams: kepsniai ar lazanija ypač tinka kvadratiniame puode. Apvalūs modeliai labiau tinka guliašui ar troškiniams. Bet iš esmės visus patiekalus galite paruošti visuose modeliuose. Priklausomai nuo dydžio, ovaliems ir kvadratiniams skrudintuvams reikia dviejų kaitlenčių vietos. Taip pat galite įdėti apvalų puodą ant vienos didelės lėkštės.

dydis ir talpa
Mažiausi troškinių modeliai yra maždaug 20 cm skersmens ir 20 cm pločio. Daugumos skrudintuvų skersmuo arba ilgis yra nuo 25 iki 40 cm. Taip pat yra labai didelių variantų, kurių ilgis didesnis nei 40 cm. Atitinkamai skiriasi ir talpa, kuri nurodyta litrais. Jis gali būti nuo 4 iki 8 l.

danga
Jei jūsų keptuvė padengta nepridegančia danga, maistas taip lengvai nepridegs. Ypatingą dėmesį turėtumėte atkreipti į tai naudodami nerūdijančio plieno puodus, nes kitaip sunku pašalinti pridegusius likučius. Lieto aliuminio skrudintuvuose danga dažniausiai yra įrangos dalis. Nereikia jaudintis ir dėl pridegusio maisto ketiniuose puoduose: laikui bėgant medžiaga sukuria savo dangą arba ji pasidengia emaliu.

Patarimas: jei norite pjaustyti maistą tiesiai į puodą, svarbu įbrėžimams atsparus pagrindas. Kai kurios medžiagos, pvz., Silargan, iš prigimties yra nejautrios. Su kitais galite atkreipti dėmesį į atitinkamą dangą.

dangtelis ir rankenos
Galite pastatyti troškintuvą ant stalo ir patiekti patiekalą tiesiai jame. Kad galėtumėte lengvai transportuoti, jis turi turėti dvi rankenas. Ketaus ir vario troškintuvai ypač įkaista. Todėl su šiomis medžiagomis atkreipkite ypatingą dėmesį į stabilias ir karščiui atsparias rankenas. Keptuvei taip pat reikia dangčio, kad galėtumėte jį sandariai uždaryti ir troškinti patiekalus savo sultyse. Kai kurie modeliai turi ypač aukštą dangtį. Tai praktiška, jei, pavyzdžiui, norite joje paruošti žąsį.

Patarimas: Lieto aliuminio arba nerūdijančio plieno skrudintuvai dažnai turi stiklinį dangtį, kurį taip pat galite naudoti kaip troškintuvą. Viršutinę ir apatinę dalį dažnai galite naudoti atskirai ir kitiems variantams.

Suderinami krosnelių tipai
Daugumą skrudintuvų galite naudoti tiek ant viryklės, tiek orkaitėje. Bet tai priklauso nuo modelio ir visų pirma nuo medžiagos. Atsparumas karščiui vaidina svarbų vaidmenį: stikliniai dangčiai neatlaiko tokios aukštos temperatūros kaip ketaus versijos. Todėl atkreipkite dėmesį į gamintojo informaciją apie temperatūrą, iki kurios galite naudoti savo skrudintuvą orkaitėje. Taip pat svarbu pažvelgti į gaminio aprašymą, jei turite indukcinę viryklę. Taip pat su šio tipo viryklėmis galite naudoti ketaus ir Silargan variantus, su nerūdijančio plieno puodais indukcinė galimybė priklauso nuo skrudintuvo. Lieto aliuminio puodai tam netinka.

Ypatingos savybės
Kai kurie skrudintojai su savimi atsineša specialią įrangą. Sulčių kanalai dangtelyje užtikrina gerą skysčio pasiskirstymą. Kai kuriuose modeliuose yra garintuvo įdėklas, skirtas švelniai kepti daržoves ar žuvį. Daugelis troškintuvų turi išpylimo kraštą, kad būtų lengviau išpilti skystį. Specialios vištienos kepsninės turi pagrindą, ant kurio dedate paukštieną. Tada riebalams leidžiama nuvarvėti į dubenį. Ant viryklės naudojate tik šiuos variantus.

Tinkamas skrudintuvas jūsų namų ūkiui
Puodo pasirinkimas priklauso nuo to, kaip dažnai jį naudojate, jūsų gaminimo patirtį ir jūsų namų ūkio dydį. Priklausomai nuo jūsų poreikių, jums tinka įvairūs modeliai.

Maža buitinė ar nedidelė maisto gaminimo patirtis
Jūs gyvenate vienas arba kaip pora savo bute. Namuose valgai retai, bet karts nuo karto sulauki svečių ir norisi paruošti kepsnį ar troškinį. Jūs pasirenkate mažą nerūdijančio plieno skrudintuvą, kurio skersmuo nuo 20 iki 25 cm. Šiuos modelius lengva naudoti ir lengva prižiūrėti net pradedantiesiems virėjams. Kaina: nuo 25 €.

Vidutinio dydžio namų ūkis, turintis maisto gaminimo patirties
Jūs gyvenate šeimoje su dar dviem ar trimis žmonėmis. Dažnai gaminate tokius patiekalus kaip troškiniai, vyniotiniai ar jautienos kepsnys – kartais šeimos šventėms su keliais žmonėmis. Jums tiks vidutinio dydžio, 25–35 cm ilgio arba skersmens aliuminio skrudintuvas su stikliniu dangčiu. Tokiu būdu, jei reikia, turėsite antrą troškintuvą. Šie variantai greitai įkaista – turėdami šiek tiek maisto gaminimo patirties, galėsite puikiai su jais sutarti. Jie kainuoja nuo 45 €.

Didelis namas su daug maisto gaminimo patirties
Dažnai gaminate maistą bent penkių žmonių šeimai ir dažnai turite svečių. Tada – daržovių patiekalai, įdarytos paprikos, guliašas ar upėtakis. Gaunate didelį ketaus troškintuvą, kurio dydis didesnis nei 35 cm. Šie modeliai tolygiai praleidžia šilumą. Variantai be emalio dangos reikalauja tam tikros patirties, pirmiausia reikėtų juos iškepti, kad susidarytų natūrali danga. Jie kainuoja nuo 90 eurų.

Išvada: lankstūs didelės talpos puodai
Skrudintuvas – tai puodas, kurį galima naudoti lanksčiai: dėti ant viryklės arba orkaitėje. Jį galite naudoti ruošiant didesnius maisto kiekius, taip pat tinka kepsniams ar daržovėms. Kuris modelis jums tinka, priklauso nuo to, kaip dažnai ką gaminate, kiek žmonių:
Į viršų