Garpuodžiai
(90)
Patarimas pirkti garpuodžius. Maistą ruoškite švelniai. Pastatykite garpuodį ant viryklės, pripildykite vandens ir įdėkite žuvį į garintuvo priedą. Netrukus užverda vanduo, kyla garai ir švelniai iškepa žuvies filė. Pakeliate dangtį ir atsargiai ant žuvies
Skaityti daugiau
Patarimas pirkti garpuodžius. Maistą ruoškite švelniai. Pastatykite garpuodį ant viryklės, pripildykite vandens ir įdėkite žuvį į garintuvo priedą. Netrukus užverda vanduo, kyla garai ir švelniai iškepa žuvies filė. Pakeliate dangtį ir atsargiai ant žuvies uždedate keletą šparagų žeberklų. Netrukus virtuvėje pasklinda gundantis kvapas. Pirkimo patarime paaiškinama, kodėl žuvis, mėsa ir daržovės ruošiamos ypač švelniai garuose ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį perkant tokį puodą.
> Daug skonio ir maistinių medžiagų dėka garų
> Įvairūs medžiagų variantai garų puoduose.
> Kas svarbu perkant garpuodį?
> Kuris garų puodas jums tinka?
> Patarimai, kaip prižiūrėti ir valyti puodus gaminant maistą
> Išvada: sveika mityba dėka virimo garuose
Suskleisti
Daug skonio ir maistinių medžiagų dėka garų
Daugumą garų puodų sudaro du puodai, pastatyti vienas ant kito. Viršutinėje yra perforuotas pagrindas, ant kurio dedate ruošiamą maistą, o apatiniame - vanduo virti. Susidarę garai, kurių temperatūra yra apie 100 °C, pakyla ir virš jų gamina maistą. Maistas ruošiamas ypač švelniai. Daržovės išlieka traškios ir turtingos vitaminais, mėsa ir žuvis švelniai iškepa ir išlaiko pilną aromatą. Į garintuvą riebalų dėti nereikia, todėl tokie puodai tinka ir sveikata besirūpinantiems virėjams.
Patarimas: Naudodami garintuvą taip pat galite atitirpinti arba švelniai pašildyti maistą, sultis iš vaisių arba pašildyti kūdikių maistą.
Įvairūs medžiagų variantai garų viryklėse
Kepimas garuose yra populiarus maisto gaminimo būdas visame pasaulyje. Štai kodėl šiandien šalia tradicinių modelių iš emalio ar nerūdijančio plieno galite įsigyti puodų iš molio ar bambuko.
Nerūdijantis plienas
Nerūdijantis plienas yra nerūdijantis, atsparus rūgštims, nedūžtantis, bekvapis ir beskonis. Dėl šios priežasties medžiaga puikiai tinka virimui, troškinimui, garinimui ir brakonieriavimui. Nerūdijančio plieno puodus taip pat galite naudoti visose viryklėse, įskaitant indukcines. Rankenos dažniausiai yra šilumą izoliuojančios, todėl galite nedvejodami jas laikyti, net kai puodas yra karštas.
emalio
Emalio paviršius yra labai lygus ir neakytas, kurį lengva valyti ir prižiūrėti. Šiuos puodus sudaro geležinė šerdis, padengta emaliu. Geležis pasižymi dideliu šilumos laidumu, emalio danga apsaugo nuo rūdžių. Emaliui galima pritaikyti įvairias spalvas ir raštus.
išlietas aliuminis
Puodams ir keptuvėms, pagamintiems iš aliuminio, ypač būdingas tvirtas paviršius ir specialus sandariklis, kuris puikiai tinka kepti ir virti. Medžiaga atspari dilimui ir karščiui. Lietas aliuminis labai gerai kaupia ir praleidžia šilumą. Taip pat puodus galite naudoti ant visų tipų viryklių.
apimtis
Puodai, pagaminti iš molio ir kaitinti be priedų ar glazūros, turi plokščią dugną, todėl paprastai gali būti naudojami visų tipų viryklėse, orkaitėje arba ant grotelių. Jei naudojate indukcinę arba keraminę kaitlentę, jums reikia adapterio plokštės. Glazūruotus modelius galima plauti net indaplovėje.
bambuko
Kiekvienas, kuris mėgsta azijietišką virtuvę, prisiekia bambukiniais garlaiviais. Apvalus krepšelio įdėklas susideda iš susipynusių bambuko juostelių ir pakabinamas puode. Arba krepšeliai sukraunami ir dedami ant wok arba puodo, pripildyto vandens. Krepšelių apačioje yra angų, kurios leidžia garams tekėti per priedus. Įsitikinkite, kad garintuvo krepšys nesiliestų su vandeniu.
Kas svarbu perkant garpuodžius?
Be medžiagos, perkant garpuodį svarbūs klausimai yra talpa ir aukštis. Taigi sužinokite daugiau apie šias produkto savybes:
talpa ir skersmuo
Dauguma vazonų yra nuo 18 iki 20 cm skersmens. Ypač dideli vazonai yra net 28 cm skersmens. Gaminant puodus iš nerūdijančio plieno arba emalio, reikia atsižvelgti į dvi vertes: apatinio ir viršutinio puodo tūrį. Mažesniuose puoduose apatiniame puode telpa apie 2 l, o viršutiniame - 1,5 l. Didesni puodai iš viso talpina iki 6 litrų.
aukščiai
Kadangi daugelis garlaivių yra suprojektuoti kaip du puodai, pastatyti vienas ant kito, dauguma jų yra 23–30 cm aukščio. Jei virtuvės spintelėse nėra pakankamai vietos aukštiems puodams, galite naudoti modelius su garų sietu, todėl jie yra plokštesni, maždaug 10–13 cm.
garo įdėklas
Vietoj antro puodo ruošiamam maistui kai kuriuose garpuodžiuose yra siauras garų įdėklas arba garų sietelis, kuris palengvina maisto pašalinimą. Be šio įdėklo tokius garintuvus galite naudoti ir kaip puodą, keptuvę ar troškintuvą.
Skaidrūs dangteliai
Dauguma garpuodžių turi permatomą dangtį. Taigi galite stebėti ir stebėti savo maisto gaminimo procesą. Kita vertus, dažnai pakėlus dangtį, kaskart išbėgant garams, gaminimo laikas gali pailgėti – ir nuo karštų garų galite nusiplikyti.
Kuris garų puodas jums tinka?
Kuris garų puodas jums tinka, pirmiausia priklauso nuo to, kaip dažnai ir kaip mėgstate gaminti. Štai keletas pasiūlymų:
Garpuodis pradedantiesiems
Jei norite išbandyti virimą garuose, galite pradėti nuo 18 cm skersmens emaliuoto puodo. Norėdami pradėti, rekomenduojame garinti bulves ar kitas daržoves. Toks emaliuotas puodas, ant kurio išspausdinti spalvingi virtuvės motyvai, kainuoja apie 30 €.
Garinė viryklė skirta virėjams hobiams
Kiekvieną savaitgalį esate virtuvėje ir mėgstate gaminti visavertį maistą savo šeimai. Garintuvas puikiai papildys kitus indus. Rekomenduojame modelį, pagamintą iš nerūdijančio plieno su permatomu dangteliu ir ne mažesnio kaip 24 cm skersmens. Taip pat galite jį naudoti vaisiams atitirpinti ar sultims. Tokį puodą galite gauti nuo 50 €.
Garinė viryklė maisto gaminimo profesionalams
Maisto gaminimas yra jūsų aistra, jūs visada atviri naujiems receptams ir gaminimo būdams. Taip pat vertinate tarptautinę virtuvę ir mėgstate gaminti azijietišką maistą. Kaip apie bambukinį puodą? Jūs tiesiog padėkite jį ant wok keptuvės ir švelniai kepkite ryžius, žuvį ir daržoves. Bambuko garpuodį galima įsigyti už maždaug 25 eurus.
Patarimai, kaip prižiūrėti ir valyti puodus gaminant maistą
Kad galėtumėte ilgai mėgautis naujais indais, svarbu atsižvelgti į šiuos patarimus:
Puodus ir dangčius iš emalio, aliuminio ir nerūdijančio plieno galima plauti indaplovėje. Išimtis yra specialūs dangteliai su silikoniniais sandarikliais, kuriuos turėtumėte tik nuplauti karštu vandeniu ir tada išdžiovinti.
Bambuko negalima dėti į indaplovę. Vietoj to, galite valyti garintuvą minkšta kempine ir vandeniu arba patrinti citrinos sultimis. Jis valo, dezinfekuoja ir pašalina nepageidaujamus kvapus.
Neglazūruotų molinių puodų negalima plauti indaplovėje, juos reikia tiesiog nuplauti vandeniu ir šepečiu. Jei kažkas apdegė, į puodą įpilkite acto vandens ir trumpai pavirkite.
Išvada: Sveika mityba dėl virimo garuose
Greitpuodyje švelniai ruošiate žuvį, daržoves ir mėsą, kad išliktų maistinės medžiagos ir vitaminai, o daržovės išlaikytų savo skonį ir spalvą. Visų pirma, jūsų aistra gaminti nusprendžia, kuris puodas jums tinka:
Ar norėtumėte išbandyti, kaip garpuodį virti daržovės ir žuvis? Tada pradėkite nuo paprasto 18 cm skersmens emalio garintuvo. Už tokį puodą mokate apie 30 €.
Mėgstate gaminti maistą visai šeimai ir mėgstate pasikviesti draugus? Tuomet jums tinka ne mažiau kaip 24 cm skersmens nerūdijančio plieno garintuvas su permatomu dangčiu. Kainos nuo 50€.
Ar jums patinka išbandyti naujus receptus ir gaminimo būdus bei tarptautinius patiekalus? Tada bambukinis puodas yra tinkamas dalykas, kad galėtumėte užbaigti Azijos virtuvę. Toks modelis kainuoja 25 €.